fbpx

Pe această pagină adunăm resurse pentru a facilita tranziția la SUMAL 2.0 a tuturor profesioniștilor lemnului.

Seminar live cu instrucțiuni de utilizare a SUMAL 2.0

Pe 26 ianuarie 2021 am organizat un seminar de pregătire a implementării sistemului SUMAL 2.0 pentru membrii Asociației.

Partea centrală a fost un tutorial amănunțit susținut de dl. Aurel Dumitriu privind funcțiile și modulele sistemului SUMAL 2.0. Seminarul a fost transmis live pe pagina noastră de Facebook, iar dl. Dumitriu a avut amabilitatea și răbdarea de a răspunde la zeci de comentatorii publice de la postare. Îi mulțumim și pe această cale!

Subiecte atinse:

  • cum se face transferul stocurilor partizilor autorizate la exploatare din SUMAL 1.0 in SUMAL 2.0.
  • cum se face inchiderea stocurilor depozitelor la 30 ianuarie in SUMAL 1.0 si transferul in SUMAL 2.0
  • obtinerea credentialelor pentru aplicatia de SUMAL 2.0 de test si pentru aplicatia de SUMAL 2.0 de productie.
  • autorizarea depozitelor definitive si temporare.
  • inregistrarea angajatilor: roluri pentru angajati.
  • inregistrarea in SUMAL 2.0 a stocurilor depozitelor.
  • operatii in depozite: sortare, debitare, procesare.
  • emiterea avizelor pentru bustean, cherestele, laturoaie, biomasa, etc. Dificultăti in completarea specificatiilor pentru cubaj tehnic si piesă cu piesă. Dificultăti si capcane la alegerea transportatorului profesionist si neprofesionist, la alegerea beneficiarului, etc.
  • dificultăti la preluarea automată a avizelor in depozite.

FORDAQ: Forum public SUMAL 2.0

Comunitatea Forestierilor – Fordaq a lansat un forum de suport pentru implementarea SUMAL 2.0, pentru schimbul de experiențe între operatorii economici, dar și de feedback privind pregătirea implementării, efectele asupra sectorului forestier și industriei lemnului. Este un forum deschis, în care orice vizitator poate pune comentarii la topicurile create și poate adresa întrebări. 

Manuale oficiale pentru aplicații SUMAL

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat manuale oficiale ale aplicațiilor. Pot fi descărcate în format .pdf mai jos:

Call center: suport telefonic de la Garda Forestieră

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat lista cu personalul din cadrul Gărzilor Forestiere care oferă suport pentru implementarea SUMAL 2.0. Aceștia pot fi contactați telefonic la numerele listate aici.

Grup de Telegram cu resurse SUMAL 2.0

Pe serviciul de mesagerie Telegram a fost creat un grup independent (fără susținerea autorităților) în care profesioniștii lemnului împărtășesc experiențe și resurse și se ajută cu dificultățile apărute în migrarea la SUMAL 2.0

Resurse SUMAL 2.0 de la ASFOR

Asociația Forestierilor din România publică diferite resurse utile la adresa de aici: 

Vom continua să publicăm resurse în sprijinul profesioniștilor din sector. Pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți vă invităm să vă abonați la buletinul nostru informativ, folosind butonul de mai jos.