fbpx

„Iubesc pădurea și sunt îndrăgostit de lemn” este o colaborare media cu jurnalistul Răzvan Petrișor (TVR) în care documentăm sectorul pădurilor și lemnului din România. Primele episoade au fost deja difuzate pe canalele noastre de social media.

Seria de mini-reportaje, documentare și interviuri este gândită ca o video-pledoarie pentru silvicultura românească și industria lemnului din țara noastră. Convingerea noastră este că, dincolo de cazuri izolate și excepții, profesioniștii români ai sectorului sunt demni de toată lauda. Așa se explică suprafețele întinse de păduri bine gospodărite, cu cele mai extinse zone virgine și cvasi-virgine din Europa. Așa se explică o industrie performantă, care contribuie cu 3,5% la produsul intern brut al României și asigură locuri de muncă pentru 150.000 de oameni. Lemnul este pasiunea și mândria noastră.

Seria, dedicată celor iremediabil îndrăgostiți de păduri și de lemn, a început filmările în nordul țării. De la poarta Maramureșului, unde oamenii știu ca nimeni alții să cinstească lemnul – în biserici, în case, în porți sculptate și în toată varietatea obiectelor imaginabile, am coborât în centru și în vestul țării, urmând să parcurgem lanțul carpatic și pe partea sudică și orientală.

Episoadele sunt difuzate zilnic pe pagina noastră de Facebook și pe proaspătul canal de Youtube al Asociației (vă invităm să vă abonați și aici):

Vom continua să difuzăm zilnic imagini din pădurile țării, din comunitățile care trăiesc de pe urma lemnului, din fabricile care îi prelungesc viața după ce i se încheie primul ciclu de existență. Speranța noastră este să avem, cu toții, o înțelegere mai bună a rostului lemnului și a pasiunii oamenilor care îl îngrijesc și îl prelucrează, zi după zi după zi.