În baza deciziei Comitetului Director al Asociației Industriei Lemnului – Prolemn, se convoacă Adunarea Generală a Membrilor AIL – Prolemn în data de 3 octombrie 2024.

La patru ani de la înființarea Asociației, obiectivul Adunării Generale este alegerea conducerii pentru un nou mandat de patru ani, cu generarea unei viziuni și unui program de activități a Asociației care să beneficieze de susținerea largă din partea industriei lemnului.

Agenda Adunării Generale va cuprinde:

  1. ⁠Prezentarea unui raport de activitate al Consiliului Director al Asociației – analiza activităților Asociației din actualul mandat (2020-2024).
  2. Discuție preliminară privind principalele provocări pentru sectorul pădure – industrii bazate pe lemn și oportunitățile de activități pentru Asociație. Adoptarea unei viziuni programatice de activități.
  3. Adoptarea unor modificări ale Statutului Asociației Industriei Lemnului – Prolemn, care să susțină dezvoltarea Asociației.
  4. Alegeri pentru Consiliul Director și Președinte.

Membrii Asociației vor primi în timp util documentele și detaliile agendei Adunării Generale.

Veniți alături de noi!

Companiile care nu sunt încă membre ale Asociației pot trimite adeziuni până la data de 25 septembrie 2024 folosind formularul de aderare disponibil mai jos. Adeziunile vor putea fi analizate și aprobate de către Comitetul Director al Asociației, astfel încât noii membri să poată participa cu drept de vot în cadrul Adunării Generale și să poată face propuneri eligibile pentru funcțiile de conducere în cadrul Asociației.

Adunarea Generală este un prilej de analiză și dialog

În perioada rămasă până la Adunarea Generală, vom încerca să întreținem o dezbatere vie pe direcțiile posibile de dezvoltare a asociației: lărgirea bazei de membri și creionarea unor linii de acțiune eficiente, de reprezentare și comunicare a sectorului pădure – industrii bazate pe lemn sau chiar în direcția furnizării de servicii pentru membri și alte companii din sector.

De asemenea, vom introduce în discuția preliminară principalele provocări pentru sector, cu scopul de a determina oportunități de acțiune ale Asociației:

  • Implementarea Regulamentului European Deforestation-Free Products (EUDR)
  • Finalizarea Inventarului Forestier Național – Ciclul III.
  • Finalizarea noului Cod Silvic.
  • Dezvoltarea și implementarea sistemului SUMAL 3.0.
  • Modificarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase.
  • Tranziția la lemn fasonat și separarea administrativă a activităților silvice, de exploatare și respectiv valorificare a masei lemnoase la RNP – Romsilva.

Direcțiile de acțiune care s-au dovedit eficiente, ca bază a viziunii programatice care a ghidat activitățile Asociației în perioada 2020-2024:

  • Orientarea către studii și dovezi pentru fundamentarea de politici publice (Viziunea 2030 și studiul realizat împreună cu INCDS „Marin Drăcea”, raportul realizat de PricewaterhouseCoopers, proiectul de fundamentare conceptuală realizat cu Grupul de Dialog Forestier, colaborarea cu Academia de Științe Agricole și Silvice).
  • Activitate de advocacy pentru sector, cea mai eficientă dovedindu-se promovarea de proiecte bottom-up, prin susținerea proiectelor relevante pornind de la nivel local și promovarea acestora către nivelele centrale de decizie.
  • O activitate de comunicare publică organică, bazată pe organizarea de evenimente de impact (conferințe, forumuri) și pe luări de poziții pe subiectele de pe agenda publică.
  • Susținerea unei strategii economice integrate păduri – industrii bazate pe lemn, care să aibă în centru maximizarea contribuției economice. sociale și de mediu adusă de industria lemnului cu integrarea obiectivelor de gestionare durabilă a pădurilor.

Vă așteptăm să participați în număr cât mai mare atât la lucrările Adunării Generale, cât și la dezbaterile acestea preliminare. 

Cătălin Tobescu

Președinte, AIL - Prolemn