Reunită pe 3 octombrie 2024 la Brașov, Adunarea Generală a Asociației Industriei Lemnului – Prolemn a ales o nouă structură de conducere pentru un mandat de patru ani.

Adunarea Generală a aprobat cererile de aderare depuse în ultima perioadă, astfel că numărul membrilor cu drept de vot a ajuns la 40. Prin urmare, Consiliul Director al Asociației a fost extins la 11 membri, fiind format în perioada 2024-2028 de reprezentanții companiilor: Agrimol Trade, Austro Someș Trading, BioEnergy Suceava, Gorba Construct, HS Timber Group, Kronospan Trading, Retro Comprod, Silvania Sortilemn, Star Gate, ZG Timber Sebeș.

Dl. Cătălin Tobescu a fost confirmat Președintele Asociației pentru al doilea mandat. Echipa executivă este completată de dl. Traian Larionesei, vicepreședinte, și va fi întărită cu un director executiv.

Mulțumesc tuturor membrilor Asociației pentru încrederea acordată printr-un nou mandat. Este un nou început, pentru că Asociația s-a întărit odată cu venirea alături de noi a mai multor companii prestigioase din segmentul de prelucrare a lemnului. Prolemn este un partener reprezentativ și credibil pentru actorii politici și guvernamentali și reafirmăm dorința noastră de dialog instituțional bazat pe dovezi și studii, pe date și cifre, pentru fundamentarea politicilor publice de care sectorul pădure – industrii bazate pe lemn are mare nevoie.

Cătălin Tobescu

Președinte, AIL - Prolemn

Liniile de acțiune dezbătute în plenul Adunării Generale vizează principalele provocări ale momentului:

  1. Pregătirea cadrului național suport pentru implementarea EUDR și oferirea de suport pentru implementare companiilor membre.
  2. Reducerea birocrației în sectorul forestier și a costurilor administrative induse operatorilor economici.
  3. Îmbunătățirea competitivității sectorului, în special printr-o mai bună organizare a pieței primare a lemnului.
  4. Creșterea reputației sectorului prin promovarea utilizării lemnului ca material de construcție ecologic – regenerabil și biodegradabil, cu un potențial enorm de stocare de carbon.
  5. Consolidarea capacităților membrilor în probleme juridice. Combaterea exploatării forestiere ilegale și a comerțului ilegal cu lemn pentru a crea un mediu economic echitabil pentru toți participanții la piață.
  6. Promovarea de acțiuni care susțin eficiența energetică în utilizarea resursei de lemn.

Veniți alături de noi!

Companiile care nu sunt încă membre ale Asociației pot trimite adeziuni folosind formularul de aderare disponibil mai jos. Adeziunile vor putea fi analizate și aprobate de către Comitetul Director al Asociației.