fbpx

În urmă cu un an, în mai 2020, se lansa Asociația Industriei Lemnului – Prolemn, pentru promovarea utilizării sustenabile a lemnului provenit din păduri gestionate durabil și reprezentarea sectorului de prelucrare a lemnului.

Asociația noastră a crescut organic și durabil.

De la un nucleu de 6 membri fondatori, am ajuns astăzi la 30 de companii din topul industriei de prelucrare a lemnului, cu peste 10.000 angajați și contribuții anuale la bugetul de stat de peste 50 de milioane de Euro. Printre membrii Prolemn se regăsesc companii de anvergură internațională, dar și multe companii antreprenoriale românești, care asigură prelucrarea locală a lemnului și susțin economic comunitățile în care activează.

Pe aceste temelii solide, Asociația a ajuns în acest moment un partener credibil și reprezentativ pentru forurile de conducere a țării noastre.

Ce a realizat Prolemn pentru comunitatea din industria lemnului?

  • Reprezentare la cel mai înalt nivel. Am susținut dialogul instituțional cu factorii de decizie, până la nivelul Prim-Ministrului României, și am oferit puncte de vedere și soluții concrete pe teme de interes pentru industria lemnului.
  • Punți de legătură. Am stabilit contacte și am lucrat împreună cu organizații din sectorul pădure-lemn, atât naționale (Romsilva, ASFOR, AAP, APMR), cât și internaționale (EOS, CEI-BOIS, proHolz).
  • Evenimente ale sectorului. Am participat la organizarea Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului și Economiei Verzi (2020) și am organizat la Bruxelles seminarul tehnic „Cum să implementăm în mod eficient legalitatea provenienței lemnului în România”. La acesta din urmă au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Parlamentului Uniunii Europene și mai multe organizații de la nivel european.
  • Dialog cu comunitatea. Am consultat întotdeauna profesioniștii lemnului și am preluat feedback-ul lor în comunicarea instituțională și cu presa.
  • Resurse și informații utile. Am susținut operatorii sectorului cu tutoriale și materiale informative pentru implementarea noului sistem SUMAL 2.0.
  • Comunicare transparentă și susținută cu mass media. Punctele de vedere și informațiile din sector au fost publicate de organizații media prestigioase – Agerpres, Bursa, Capital, Stiripesurse.ro, Profit.ro, Radio France International, pentru a enumera doar câteva.
  • Comunicare susținută cu toți profesioniștii sectorului. Conținutul paginii de Facebook ajunge, în medie, la 3-400.000 de oameni lunar, iar alte câteva mii de persoane vizitează site-ul Asociației și primesc buletine informative prin email.

Împreună suntem Prolemn!

Nu am fi putut realiza toate acestea fără susținerea voastră, oameni și companii care înțelegeți și prețuiți ca nimeni alții lemnul care crește în pădurile României, cea mai de preț resursă regenerabilă a patriei noastre. Noi știm că urmează Epoca Lemnului și împreună suntem vestitorii ei!

Înainte de a încheia, un gând de la Cătălin Tobescu, președintele Asociației:

„Mă bucur nespus și mulțumesc tuturor membrilor Asociației pentru încrederea de a construi un proiect care să unească energiile acestei industrii atât de frumoase. Continuăm, împreună, să facem vocea industriei noastre mai credibilă și mai respectată. La Mulți Ani, Prolemn!

Cătălin Tobescu

Președinte, AIL - Prolemn

Vă mulțumim pentru tot ajutorul acordat în acest an, cu plecăciuni! Și, desigur, vă așteptăm alături de noi, să construim împreună!

AIL Prolemn promovează utilizarea lemnului din păduri gestionate durabil în aplicații industriale și reprezintă industriile de prelucrare a lemnului în relația cu autorități, instituții și organizații. Cum puteți ajuta?

  • Încurajați cunoscuții și patertenerii să se alăture Asociației. Vă reamintim că membri cu drept de vot pot fi companiile din industriile nucleu de prelucrare a lemnului, iar alte companii de pe lanțul de aprovizionare și prelucrare pot deveni membri observatori.
  • Urmăriți canalele noastre de comunicare – site-ul www.pro-lemn.ro, pagina de Facebook și buletinul informativ al Asociației.