fbpx

Asociația Industriei Lemnului – Prolemn are plăcerea de a va invita la cea de-a doua ediție a conferinței GREEN INDUSTRY, care va avea loc la București, în data de 21 septembrie 2023, ora 10:00, în sala de conferințe a Complexului Expozițional ROMEXPO (pavilionul B2).

Conferința GREEN INDUSTRY este organizată de Asociația Industriei Lemnului – Prolemn în colaborare cu Camera de Comerț și Industrii a României și ROMEXPO, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a târgului internațional de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM.

Obiectivele conferinței sunt legate de dezvoltarea unui plan de acțiune pentru sectorul pădure – lemn, astfel încât să se creeze un mediu de afaceri prietenos, predictibil și stabil pentru industria lemnului, care să susțină creșterea sustenabilă a contribuției sectorului la dezvoltarea economică și socială a României.

Conferința promovează dialogul între mediul academic și universitar, mediul economic și factorii de decizie pentru politici publice bazate pe dovezi și țintite pe agenda reală a sectorului.

Mulțumim pentru suport și prezență reprezentanților Cancelariei Primului Ministru, Ministerului Justiției, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociației Municipiilor din România, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene și INCDS „Marin Drăcea”.

Agenda conferinței GREEN INDUSTRY (ediția a II-a)

• Dezvoltarea unei viziuni coerente și cuprinzătoare, cu ținte în orizont 2030, pentru sectorul pădure – industrii bazate pe lemn.
• Dezbatere asupra proiectului noului Codul Silvic, în concordanță cu Strategia Națională pentru Păduri.
• Propuneri ale industriei lemnului pentru sistemul de trasabilitate – garantare a provenienței legale – valorificare superioară a masei lemnoase.
• Dezvoltarea unui plan de acțiune, pornind de la problemele prioritare ale sectorului.

Vor lua cuvântul:

  • Dl. Florin Spătaru, Consilier de Stat, Cancelaria Primului-Ministru
  • Dl. Mihai Pașca, Secretar de Stat, Ministerul Justiției
  • Dl. Dănuț Iacob, Director General Păduri, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
  • Dl. Sorin Chiriță, Președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene
  • Dl. Ioan Seceleanu, Președintele Secției de Silvicultură a Academiei de Științe Agricole și Silvice
  • Dl. Șerban Davidescu, Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”
  • Dl. Cătălin Tobescu, Președintele Asociației Industriei Lemnului – Prolemn

Integrarea dimensiunii de dezbateri în GREEN INDUSTRY Conference oferă o combinație ideală între abordarea pragmatică a comunității de afaceri, cea analitică a think tank-urilor și sfera decizională.

Am fi deosebit de onorați să participați la Conferință și totodată să luați contact cu industria lemnului cu ocazia BIFE-SIM – în premieră, AIL – Prolemn va avea un stand în cadrul târgului.

Vă rugăm să vă înregistrați folosind formularul accesibil mai jos. Ulterior veți primi invitația care vă permite accesul în incinta BIFE-SIM și către sala de conferințe (vă rugăm să o printați sau să o salvați în telefon, intrarea se face prin orice poartă de acces în incinta BIFE-SIM din pavilionul expozițional Romexpo, prezentând invitația).